Lorenz Wiggers draagt fiscale fakkel over aan Daniël Raamsman en Stijn Rekers

25 januari 2024

ALMELO. Accountantsorganisatie De Kok zet een belangrijke stap in verjonging van het fiscaal management. Na 33 jaar neemt fiscaal jurist Lorenz Wiggers eind 2023 afscheid. Van een bloeiende organisatie, met 3 vestigingen te weten in Almelo, Denekamp en Enschede, met ca. 50 medewerkers en met disciplines accountancy, fiscaliteit en P&O. Fiscalisten Daniël Raamsman en Stijn Rekers nemen het stokje over.

“Mijn wieg stond in Hengelo en mijn jeugd heb ik doorgebracht in Delden. Ik mocht gelukkig naar een gemengde lagere school: jongens- en meisjesscholen bestonden net niet meer. Na mijn VWO aan het Twickel College deed ik fiscaal recht in Groningen, de Twentse enclave in het hoge Noorden. Vervolgens heb ik 3 jaar in Den Haag gewerkt bij een Zwitsers concern. Daar mocht ik alle meer complexe issues aanpakken die voor mijn loop kwamen. Enorm enerverend en boeiend was dat. En perfect om de Twentse bescheidenheid van me af te schudden.”

“Op 1 januari 1990 kwam ik in dienst van De Kok. En in 1999 werd ik mede eigenaar. In die jaren en ook daarna is er veel veranderd. En gelukkig maar. Veel werk is gestandaardiseerd en kost nu gewoon minder geld en energie. En daardoor is er meer tijd voor de ondernemer en zijn omgeving. Als gezegd ben ik van oorsprong fiscaal jurist. Maar belastingen vormen maar een klein deel van de problematiek voor bedrijven en hun eigenaren. Ik help ze bij het opzetten van een goede bedrijfsstructuur of verandering ervan. En ook bij het plannen van vermogen (estate planning) en de begeleiding van de familie (family business advisory). Begeleiding van aan - en verkoop van ondernemingen, fusies en overnames zijn daar onderdeel van. In het centrum van deze belangen voelde ik mij als een vis in het water. Dat geldt idem dito voor Daniel en Stijn. Deze ervaren fiscaal juristen zijn al bijna 15 jaar aan De Kok verbonden. En hebben dezelfde diepgang en drive.

Op 23 november had ik overigens al een geweldig vrolijk afscheidsfeest in het Wapen van Hengelo. Met alle medewerkers en echt veel klanten. In een gemoedelijke en feestelijke setting zoals ik dat zo graag zie. Ik voel me nu bevoorrecht als ambassadeur van De Kok. De Kok dat in 2026 het 100-jarig bestaan viert.”

Terug naar overzicht