Nieuws-items

Handhavingsrichtlijn EU leidt tot sterke belemmeringen

Handhavingsrichtlijn EU leidt tot sterke belemmeringen

Een onderzoek onder Nederlandse bedrijven naar de Handhavingsrichtlijn van de EU, toont aan dat vooraf registreren van uitgezonden werknemers en zakenreizigers in een ander EU-land tot grote administratieve chaos en hoge kosten leidt.
woensdag 26 juni 2019 /keer gelezen (133) /Categorieën: Algemeen
 
Aanpak misstanden arbeidsmigranten

Aanpak misstanden arbeidsmigranten

In Nederland werkzame arbeidsmigranten (circa 400.000) kunnen te maken hebben met misstanden op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en huisvesting. Omdat deze misstanden onacceptabel en schadelijk zijn voor de reputatie van Nederland als beschaafd land, moet Nederland zorgen dat het voor arbeidsmigranten aantrekkelijk is om onder goede voorwaarden hier te wonen en te werken.
dinsdag 25 juni 2019 /keer gelezen (106) /Categorieën: Algemeen
 
Vanaf 2021 verdienen zzp’ers minimaal € 16 per uur

Vanaf 2021 verdienen zzp’ers minimaal € 16 per uur

Het kabinet wil met een minimumtarief van € 16 per uur voor zzp’ers tegengaan dat mensen werken voor een bedrag waar ze niet van kunnen rondkomen. De uitwerking van de maatregel voor de onderkant van de zzp-markt is anders dan in het regeerakkoord was afgesproken: iedereen met een laag tarief zou een dienstverband krijgen. Dit past echter niet binnen de Europese wetgeving.
dinsdag 25 juni 2019 /keer gelezen (127) /Categorieën: Algemeen
 
Leg gesprek over (niet) noodzaak bezwaar vast

Leg gesprek over (niet) noodzaak bezwaar vast

Doet een medewerker van de Belastingdienst een uitspraak waaruit de ondernemer kan opmaken dat hij geen bezwaarschrift hoeft in te dienen tegen een afdracht omzetbelasting? Dan doet de ondernemer er goed aan deze uitspraak vast te leggen. Als blijkt dat hij toch eerder een bezwaarschrift had moeten indienen, kan hij aannemelijk maken dat sprake is van een verschoonbare termijnoverschrijding.
maandag 24 juni 2019 /keer gelezen (136) /Categorieën: Algemeen
 
Goedkope aandelenverkoop vader aan zoon soms zakelijk

Goedkope aandelenverkoop vader aan zoon soms zakelijk

Als een vader de aandelen in zijn bv verkoopt aan zijn zoon en de verkoopprijs is lager dan de intrinsieke waarde van de onderneming, dan kan in bepaalde gevallen toch sprake zijn van een zakelijke verkoopprijs.
donderdag 20 juni 2019 /keer gelezen (188) /Categorieën: Algemeen
 
RSS
Eerste45679111213Laatste
Inloggen