Nieuws-items

Door verzuimboeten geen strafvervolging

Door verzuimboeten geen strafvervolging

Wanneer een aangifte omzetbelasting niet wordt ingediend legt de Belastingdienst een ambtshalve naheffingsaanslag op. Daarbij legt de inspecteur ook vaak verzuimboetes op voor het niet doen van aangifte en het niet betalen van omzetbelasting. Deze verzuimboetes staan in beginsel aan strafrechtelijke vervolging in de weg. Alleen bij nieuwe bezwaren is strafrechtelijke vervolging mogelijk.
donderdag 13 juni 2019 /keer gelezen (94) /Categorieën: Algemeen
 
Werkgeversorganisaties blij met breed pensioenakkoord

Werkgeversorganisaties blij met breed pensioenakkoord

De gezamenlijke ondernemingsorganisaties zijn verheugd dat het is gelukt om met de vakbonden en het kabinet tot een breed pensioenakkoord te komen. Volgens VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland zijn er oplossingen gevonden om eerder te kunnen stoppen bij zwaar werk en stijgt de AOW-leeftijd minder snel. Ook ontstaat perspectief op het weer kunnen verhogen van de pensioenen. De maatregelen geven mensen vertrouwen en duidelijkheid. Het pensioenstelsel wordt bovendien eerlijker, transparanter...
donderdag 13 juni 2019 /keer gelezen (101) /Categorieën: Algemeen
 
Bij voltooiing vereffening toetsen op staking onderneming

Bij voltooiing vereffening toetsen op staking onderneming

Bij liquidatie van een onderneming moet de Belastingdienst op het moment dat de vereffening wordt voltooid toetsen of wordt voldaan aan de niet-voortzettingseis, zo blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad.
woensdag 12 juni 2019 /keer gelezen (87) /Categorieën: Algemeen
 
Gemiddelde cao-loonstijging in mei bijna 3%

Gemiddelde cao-loonstijging in mei bijna 3%

In mei bedroeg de gemiddelde afgesproken loonstijging 2,96%. Dat en beduidend hoger dan het jaargemiddelde van 2,7% over de eerste drie maanden van 2019 en van 2,3% in 2018. Ook is dit het hoogste maandgemiddelde sinds de financiële crisis van ruim 10 jaar geleden.
woensdag 12 juni 2019 /keer gelezen (66) /Categorieën: Algemeen
 
Subsidieregeling eerlijk, gezond en veilig werk

Subsidieregeling eerlijk, gezond en veilig werk

Op 7 juni 2019 is de subsidieregeling Eerlijk, Gezond en Veilig werk in de Staatscourant gepubliceerd. Met deze subsidieregeling wil het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid projecten financieel ondersteunen die bijdragen aan eerlijk, gezond of veilig werk in branches en bedrijven.
dinsdag 11 juni 2019 /keer gelezen (93) /Categorieën: Algemeen
 
RSS
12345678910 Laatste
Inloggen