Nieuws-items

Meer tijd voor administratieve verplichtingen WAB

Meer tijd voor administratieve verplichtingen WAB

Werkgevers krijgen meer tijd om aan de administratieve verplichtingen van de WAB te voldoen. Om te voldoen aan de verplichtingen voor de lage premie WW, krijgen ondernemers respijt tot 1 april 2020.
donderdag 12 december 2019 /keer gelezen (6) /Categorieën: Algemeen
 
Aftrek van zorgkosten: moment van betaling is relevant

Aftrek van zorgkosten: moment van betaling is relevant

Het moment van betaling is relevant voor de aftrek van zorgkosten in de aangifte inkomstenbelasting. Zorgkosten die worden betaald na het overlijden van de erflater, kunnen daarom niet op het inkomen van erflater in mindering worden gebracht.
woensdag 11 december 2019 /keer gelezen (14) /Categorieën: Algemeen
 
Controlebezoek bij erkend referenten

Controlebezoek bij erkend referenten

De IND bezoekt steeds vaker erkende referenten om na te gaan of voldaan wordt aan de verplichtingen omtrent het erkend-referentschap en het aanvragen van een verblijfsvergunning voor kennismigranten. Daartoe is een speciaal toezichtteam ingericht, dat controlebezoeken verricht.
woensdag 11 december 2019 /keer gelezen (11) /Categorieën: Algemeen
 
Vooral mkb zorgt voor spaaroverschot

Vooral mkb zorgt voor spaaroverschot

Mkb-ondernemers zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het grote spaaroverschot in Nederland, aldus De Nederlandsche Bank. Het spaaroverschot van Nederlandse bedrijven wordt vooral gedreven doordat de winstuitkeringen en investeringen minder hard zijn toegenomen dan de winsten.
dinsdag 10 december 2019 /keer gelezen (15) /Categorieën: Algemeen
 
Ontspanning blijkt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde

Ontspanning blijkt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde

Sociale aangelegenheden op het werk zoals borrels, etentjes en bedrijfsuitjes worden steeds vaker ingezet door werkgevers in vacatureteksten. Dat blijkt uit onderzoek van Indeed. Uit hun analyse blijkt onder meer dat de helft van de ondervraagde werkgevers en werknemers vindt dat bedrijfsuitjes überhaupt tot de secundaire arbeidsvoorwaarden in een baan moeten behoren. Vier op de tien van hen vindt dat van etentjes of borrels. 
dinsdag 10 december 2019 /keer gelezen (11) /Categorieën: Algemeen
 
RSS
1345678910Laatste
Inloggen