Vestiging Almelo

De Kok Accountants en Adviseurs B.V.
Bornsestraat 96
7607 KT  ALMELO
Telefoon 088 - 44 88 000

Contactpersonen accountancy 
E.J.M. (Emiel) Bekhuis RA 
E.J. (Eric) Post AA

Contactpersoon fiscale adviespraktijk
mr. L.A. (Lorenz) Wiggers RB

Contactpersoon personele dienstverlening
.J.S. (Judith) Oude Nijeweme-Hampsink

 

Routebeschrijving

Nieuws

Aanpak misstanden arbeidsmigranten >>

In Nederland werkzame arbeidsmigranten (circa 400.000) kunnen te maken hebben met misstanden op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en huisvesting. Omdat deze misstanden onacceptabel en schadelijk zijn voor de reputatie van Nederland als beschaafd land, moet Nederland zorgen dat het voor arbeidsmigranten aantrekkelijk is om onder goede voorwaarden hier te wonen en te werken.

Vanaf 2021 verdienen zzp’ers minimaal € 16 per uur >>

Het kabinet wil met een minimumtarief van € 16 per uur voor zzp’ers tegengaan dat mensen werken voor een bedrag waar ze niet van kunnen rondkomen. De uitwerking van de maatregel voor de onderkant van de zzp-markt is anders dan in het regeerakkoord was afgesproken: iedereen met een laag tarief zou een dienstverband krijgen. Dit past echter niet binnen de Europese wetgeving.

Leg gesprek over (niet) noodzaak bezwaar vast >>

Doet een medewerker van de Belastingdienst een uitspraak waaruit de ondernemer kan opmaken dat hij geen bezwaarschrift hoeft in te dienen tegen een afdracht omzetbelasting? Dan doet de ondernemer er goed aan deze uitspraak vast te leggen. Als blijkt dat hij toch eerder een bezwaarschrift had moeten indienen, kan hij aannemelijk maken dat sprake is van een verschoonbare termijnoverschrijding.
RSS
Inloggen