Premiescan

Benut u alle voordelen op het gebied van salarissen?

In de praktijk blijkt dat er bij de salarisverwerking vaak onvoldoende gebruik wordt gemaakt van de bestaande premievoordelen, zoals premiekortingen en premievrijstellingen. Als specialist in het uitvoeren van salarisverwerkingen en beoordelen van salarisadministraties beoordelen de adviseurs van De Kok accountants en adviseurs graag voor u of in uw situatie wel alle mogelijkheden worden benut en of de premieafdrachten juist zijn. Wij gebruiken hiervoor onze premiescan. Deze scan kan met terugwerkende kracht van 5 jaar worden uitgevoerd en levert vaak direct een voordeel op. Te veel afgedragen premies kunnen eveneens teruggevorderd worden. De voordelen variëren gemiddeld van enkele honderden euro’s tot tienduizenden euro’s. Wat controleren wij onder andere door middel van onze premiescan?

 • Premiekorting en subsidies
  Als werkgever heeft u recht op subsidie in de vorm van een korting op de werknemersverzekeringen. U bespaart direct op de loonkosten als u onder andere arbeidsgehandicapten of oudere werknemers in dienst neemt of houdt.

 • Sectorindeling
  Afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten wordt uw onderneming door de Belastingdienst ingedeeld in een bepaalde sector. Deze indeling bepaalt onder andere de hoogte van de sectorpremie.

Premiekorting en subsidies

Heeft u werknemers in dienst die ouder zijn dan 56 jaar? Of werknemers die (deels) arbeidsongeschikt of werkloos zijn? Dan hebt u misschien recht op een mobiliteitsbonus in de vorm van een korting op de premies werknemersverzekeringen. U kunt recht hebben op de volgende premiekortingen en/of subsidies:

 •  Premiekorting oudere werknemer
 •  Premiekorting jongere werknemer
 •  Premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer
 •  Subsidieregeling Praktijkleren
 •  Lage Inkomens Voordeel (LIV) per 1 januari 2017

Sectorindeling

Door de Belastingdienst wordt uw bedrijf ingedeeld in een bepaalde sector. Deze indeling bepaald onder andere de hoogte van uw sectorpremie. In verschillende sectoren wordt gewerkt met een hoog en laag WW-percentage, afhankelijk van het soort dienstverband. Bijvoorbeeld in de bouw (sectorcode 3), agrarisch (sectorcode 1), schilders (sectorcode 56), horeca (sectorcode 33) of culturele instellingen (sectorcode 54).
Zijn de werkzaamheden van uw bedrijf structureel gewijzigd? Dan kan dit van invloed zijn op de sectorcode en de hoogte van uw sectorpremie. De verschillen kunnen oplopen van 1 tot 7% over de SV-loonsom. Controleren loont dus!

Werkwijze

Aan de hand van uw bedrijfsgegevens onderzoeken wij voor u of u voldoende gebruik maakt van premie-voordelen. Dit doen wij op basis van no cure no pay. De kosten die wij in rekening zullen brengen bedragen 25% van de opbrengst.

Meer informatie

Wilt u weten wat u kunt besparen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via


   088 - 44 88 000   of           mail direct naar J.S.(Judith) Oude Nijeweme

 

 

Nieuws

Algemeen overleg Belastingdienst

De staatssecretaris van Financiën heeft in een brief aan de Tweede Kamer gereageerd op een aantal...

Beleidsbesluit hybride geldverstrekkingen

De staatssecretaris van Financiën heeft een besluit met beleid voor de behandeling van hybride...

Teruggave overdrachtsbelasting

Bij de levering van onroerende zaken moet overdrachtsbelasting worden betaald. Op verzoek kan een...
RSS
Inloggen